Čtvrté hasičské soustředění 30. 6. – 7. 7. 2013

02.10.2013 11:35

V neděli 30. 6. 2013 jsme se ve 13 hodin sešli u klubovny, naložili kola a batohy a vyrazili na hasičské soustředění do Novohradských hor. Hned první den jsme jeli na kolech na výlet do Terčina údolí.

V pondělí, jsme vyrazili na další cyklovýlet, při kterém jsme viděli kamennou pyramidu a při cestě do Světví jsme se vykoupali na koupališti v Horní Stropnici. Voda byla přímo ledová, a tak mnohým z nás stačilo jediné osvěžení.

V úterý jsme se vydali na Kraví horu. Autobus nás dovezl do Hojné Vody, odkud jsme pokračovali pěšky. Děti braly kopec úkolem, a tak jsme za chvíli stáli celí zadýchaní na vrcholu hory. Většina z nás vystoupala i na vysokou rozhlednu a kochala se výhledem do krajiny. Protože jsme měli ještě spoustu času, zajeli jsme na koupaliště.

Ve středu dopoledne jsme si udělali procházku k vodopádu, pod nímž se i několik otužilců vykoupalo. Po obědě jsme zajeli na plovárnu, kde už se vykoupali všichni. Trošku jsme se zdrželi, a tak jsme chvátali do Světví, kam přijeli rodiče.

Ve čtvrtek jsme podnikli výlet do Nových Hradů. Šli jsme přes údolí, kde jsme poobědvali. Ve městě jsme si dali výbornou zmrzlinu, shlédli pohádku O Kohoutkovi a slepičce a malovali obrázky. Zpátky už se nám šlapat nechtělo, tak jsme sešli do Údolí, odkud jsme jeli autobusem.

Pátek byl ve znamení táborových her, které trvaly celý den. Disciplín bylo mnoho: střelba ze vzduchovky, hod na koš, hry s fáborky nebo kop na branku. Za celodenní snažení každý z nás získal medaili. Před obědem jsme na kolech zajeli na přehradu v Humenicích, kde jsme se mohli podívat i do hráze. Večer se konala diskotéka, na níž se sešlo i mnoho dětí z okolí. Při světlech barevné hudby a melodií známých písniček jsme vydrželi až do pozdních nočních hodin.

V sobotu jsme se zúčastnili maškarního reje pořádaného Světvím. Od Kateřiny Vosolové jsme si zapůjčili 18 masek zvířátek a společně jsme si zatancovali. Večer se měla konat stezka odvahy, která byla bohužel kvůli špatnému počasí zrušena.

V neděli dopoledne jsme se už jen nasnídali, sbalili své věci a odjeli domů.